Holy shit!! Dit geloven jullie nooit!!!
Door: Bouwe!!
Blijf op de hoogte en volg Joey en Bouwe
07 Juni 2005 | Honduras, Copán
We waren gebleven in Granada. Een mooie oude koloniale stad. Het hostal daaro was ook heerlijk relaxed en met allemaal leuke gezellige mensen! Maar toen..... Mijn verjaardag!!! Jippi!! Op zaterdag zijn we met een groepje uit het hostal uitgegaan en om 12 uur hebben ze gezongen en kreeg ik een cocktail (jammie!). Mijn verjaardag begon dus al goed. De dag zelf hebben we heerlijk relaxed gedaan, heel lang uitgeslapen, rustig ontbeten en de stad een beetje verkend. En.. geen verjaardag zonder taart dus hebben we heerlijke brownie met chocolade-ijs gegeten. Het is heel vreemd je verjaardag zo ver van alle familie en vrienden te vieren, maar aan de andere kant is het ook wel lekker rustig!!
Maar goed na Granada zijn we doorgegaan naar Utila, een eiland voor de kust van Honduras!! Wederom een pitoreske en relaxed aangelegenheid. En...... dit gaan jullie niet geloven, maar we hebben beide onze open water Padi gehaald!!!! Ja ja, we hebben een cursus gedaan (4 dagen), zodat we nu tot 18 meter diep in open water mogen duiken... Super mooi, zelfs ik (niet echt een waterrat te noemen) vind het helemaal te gek!!! In totaal hebben we al 4 uur en 4 minuten onderwater gezeten en heel heel veel visjes, koraal en zelfs een klein wreck gezien. Het kunnen blijven zweven in een 3D omgeving met allemaal mooie dingen om je heen, terwijl je gewoon kan blijven ademen is echt heel vreemd en bijzonder. Weer een hele bijzondere ervaring!!
Niet alleen het duiken was toppie, maar dit mooi met palmbomen bezaaide bounty-eiland heeft ook nog allemaal geweldige restaurants en barretjes. Met een groepje van ongeveer 6 mensen hebben we deze dus vanzelfsprekend allemaal onveilig gemaakt!!!
Kortom het was weer een soort vakantie in onze reis, heerlijk!!!!
Helemaal uitgerust en met onze Padi-diploma`s in onze zak zijn we vandaag vertrokken naar Copan-ruines, waar we morgen onze eerste echte Maya ervaring zullen beleven in een van de tempels die deze cultuur rijk is!!!
Daarna gaan we snel door naar Guatemala, want we zijn heel benieuwd wat we daar allemaal gaan zien en doen. De meeste mensen zijn echt over enthousiast over dit land!!! Dus dat wordt weer genieten.
Zo het was deze keer niet zo`n lang verhaal, maar dat is ook wel een keertje goed!
Genietse van de zomer, die nu in Nederland ook wel een beetje begonnen moet zijn. Dan gaan wij genieten van het laatste maandje wat we nog over hebben in Midden-Amerika.
De groeten van 2 mensen die heel blij zijn met hun duik-certificaat!!!
07 Juni 2005 - 06:12
Maja:
nee wij geloven het echt niet. Foto's????????
4 uur onder water? Ik krijg het er benauwd van.
Te gek hoor boys dat jullie dit allemaal maar doen.
kus -
07 Juni 2005 - 06:59
Gerard En Heleen:
Nou.... gefeliciteerd met je Padi. We zijn niet verder gekomen dan snorkelen. Ook leuk maar heel anders dan 4 uren onder water. Je airmiles van Delta zijn binnengekomen nog net niet genoeg voor een europeesch vluchtje. Verder is het hier te koud en verlangen we naar onze vakantie in het zuiden van Frankrijk om een heeeeel klein beetje in jullie sferen te komen.
veel plezier nog en houd de boel heel. -
07 Juni 2005 - 07:08
Willlemijn:
Thoooop!! -
07 Juni 2005 - 08:39
Debby En Dennis:
He gefeliciteerd met jullie Padi...Altijd handig zo'n ding op zak!!! Gaaf dat er nog een hele andere wereld is he...Nou geniet nog ff wat voor je het weet zit je weer aan de peen en uien in de regen in Nederland want de zomer is nog ver te zoeken!! Doeiiiii...groetjes en veel liefs -
07 Juni 2005 - 08:41
Bart:
Kost vast veel training om zo lang je adem in te houden, super man! -
07 Juni 2005 - 09:25
Heissel:
relaxedheid,
Het decadente spoor lijken jullie nog steeds goed te kunnen volgen...
Hier valt trouwens heel weinig van de zomer te genieten: het is baggerweer. verder kan ik jullie nog melden dat de owee shirts voor jullie zijn besteld. Ik zou zo zeggen: kom maar weer eens deze kant op!!! -
07 Juni 2005 - 09:34
Jacq:
tja je weet wat dat betekent Bouwie! Dat wordt voortaan ons grachtje leegduiken, dat kunnen jullie nu mooi doen;)
Ciao!
Jacq. -
07 Juni 2005 - 10:04
Charlotte:
Hey Joey
Zo te lezen vermaak jij je wel..en ik weet uit ervaring dat je verjaardag vieren heel ergens anders best gek, maar ook okee is!! Ik wens je nog een super tijd, ga nog lekker genieten en ik zie je in JULI. Hopelijk ben je dan zo op de hoogte van alles Z Amerikaanse lekkernijen dat je precies weet hoe je dat voor ons kan gaan klaarmaken hahaha
Groetjes Charlotte -
07 Juni 2005 - 11:44
Lieke:
Hallo stoere mannen,
stoer hoor, zo duiken saampies!! En lekker genieten natuurlijk!! Het klinkt allemaal super. Tot over een maandje, geniet er nog even van. Tot snel.
Dikke kus en klnuffies,
Lieke -
07 Juni 2005 - 19:46
Joke En Gerard:
Hai,
Gefeliciteerd met jullie duikbrevet, das klasse mannen overal waar je bent in de wereld duikspullen huren en plons, mooie dingen zien.
Ik moest het toen doen met het troebele water in Den Haag. Geniet er nog maar goed van!
Groeten en veel liefs! -
07 Juni 2005 - 22:34
Ella, John En Kids:
Hallo boys,
Wat zal ik er van maken: Zijn jullie ondergedoken?
Ben je diep gezonken?
Of houden jullie toch je kop boven water?
Wederom gaaf wat jullie zoal aan het doen zijn! Weten jullie zeker dat jullie over een maand terug komen? Het is hier bar koud, troebel water en nog zo wat!!!
Veel plezier en we kijken uit naar jullie verhalen.
Groet, Ella en de rest. -
08 Juni 2005 - 12:19
Martine:
GEFELICITEERD!! hebben jullie ook onderwater foto's?
Michelle en ik zijn net terug van een weekje in Boston en een weekje in the Big Apple. Voor NYC is zeeeeeker nog steeds een leuke, drukke stad. Maar geniet maar eerst van Midden-Amerika! chapeau, M. -
08 Juni 2005 - 14:19
Ineke De Boer:
Hoi Bouwe, nog gefeliciteerd met je verjaardag en uiteraard gefeliciteerd met het behalen van je duikdiploma. Het lijkt me een heel bijzondere wereld daar beneden. Trouwens jullie hele reis mag er zijn. Wat een belevenissen. Heel bijzonder.De zon schijnt nu in Nederland, maar daar is ook alles mee gezegd. Vannacht was het een van de koudste nachten, met zelfs een pietsie vorst aan de grond en dat in juni. We hopen eerdaags toch op iets warmer weer. Hoeft niet gelijk 30 graden, maar een beetje warmer mag wel. Groetjes van Floris en Ineke -
08 Juni 2005 - 15:13
Bas:
Jee, ik zie overal om me heen Jansbruggers die kunnen duiken, misschien moeten er mensen op het idee komen een duikondervereniging op te richten. Oh, Bouwe nog gefeliciteerd. Cadeautjes krijg je misschien nog wel eens van HP. Ik heb ze ook nog niet gehad en ik was in Januari jarig, maar ik heb nog altijd goede hoop.
Hasta! -
09 Juni 2005 - 11:11
Yvonne:
Hoi kanjers,
Grandioos wat jullie nu weer gedaan hebben. Bouwe volgens mij stijg je boven jezelf uit deze reis. Je flikt inmiddels de gekste dingen. Kortom, ik ben een hele trotse moeder en soms een beetje jaloers op wat jullie allemaal meemaken. Fantastisch om dit met jullie mee te beleven vanuit een tamelijk koud kikkerland. Ik kijk uit naar jullie terugkomst en geniet die laatse tijd maar volop!!
Liefs voor jullie allebei. -
10 Juni 2005 - 12:40
Willemijn:
En wie heeft er gewonnen met kolonisten en wie was er natuurlijk wit... -
10 Juni 2005 - 13:40
Opa En Oma V.:
Weer even jullie Mailtje gelezen Als ik dat zo lees verlangen jullie nog niet terug naar dit kouwe land . Wat ik me wel voor kan stellen Hte is nu 3 uur in de middag geloof het of niet het is 13 graden en ,n hele koude wind . Brrr.En dat dan op 10 juni John en ella zijn nu aan hun huis bezig in terichten hebben net 4 weken hier gewoond .Ach die zijn we gezamelijk goed door gekomen.Hoop dat jullie eens wat mooi weer over sturen Goed hoor dat je nu ook de wereld onder water kan gaan bekijken Mij lijkt dat eng met die vissen om je heen ,maar mooi zal het wel zijn Lieve Bouwe en joeyi veel liefs nog heel veel spannende dingen voor dat julie weer aan die mormalen leven moeten gaan wennen Oma -
11 Juni 2005 - 08:13
Lucie:
Het is echt zo'n ontzettende mooie/leuke reis die jullie maken, daar valt onze reis naar Frankrijk behoorlijk bij in het niet. Vraag maar aan Gerard! Wij zagen slechts een Polivinario, Limoucines en een Zwartkopje. (we hebben een week geklust met Gerard en collega Ed).
De zomer is hier nog niet echt doorgebroken, maar dat zijn we toch eigenlijk wel gewend, doen we net of het altijd anders was!
Veel liefs en nog een hele fijne avonturen verder. -
14 Juni 2005 - 20:14
Rosanne:
Inmiddels al weer een tijdje niet gekeken op jullie site en jemig dan mis je toch wel meteen veel. Er zijn nu ook zoveel mensen met zo'n waarbenjij.nu site, dat ik t echt niet bij kan houden. Anyway superleuk allemaal weer! Oh ik ga ook nog even de foto's kijken. Veel plezier nog verder! -
18 Juni 2005 - 23:45
Stefka:
Hola! Hoe is't? Inmiddels in Guatemala neem ik aan. Bevalt het? Het was helemaal niet leuk meer op Utila nadat jullie allemaal weg waren. Nog wel mooi gedoken. Daarna ook nog in Caye Caulker en Playa del Carmen. Hellup ben verslaafd!!! Kom ik jullie nog tegen onderweg?
Groetjes Stefka
mailme@stefka.nl -
19 Juni 2005 - 18:02
Bouwe!!:
Zo, we zijn nu in Flores (noorden van Guatemala) en gaan vanmiddag naar Tikal, een van de grootste Maya-ruines, super mooi!!! -
22 Juni 2005 - 12:03
Yvonne:
Wanneer horen we weer eens verder iets??
liefs en nog veel plezier -
22 Juni 2005 - 14:11
MduTours:
Hey Bouwes,
Tijd niet gesproken! Gefeliciteerd met je duikbrevet. Echt super mooi. Plaats je nog een berichtje voordat je terug komt (ah toe..) ??? Het is altijd erg relaxed om te lezen. Hier alles bien, ik heb m'n tentamens gehad en ben naar het bachelorfeestje van Willem Moeleker geweest. We zijn gaan klimmen in de Ardennen op een rotsformatie van 2,5 tot wel 4 meter hoog. Maar voor mij als niet-klimmer was het toch nog best wel moeilijk. In ieder geval ga ik relaxed de zomer in! Groeten uit het zonnige Nederland,
Martin -
24 Juni 2005 - 18:46
Corina:
Wat onwijs gaaf!!! Jammer dat de zee in NL zo ranzig is..
Veel plezier nog
x